Orașul antic Tropaeum Traiani

Într-o zonă împădurită de coline, în apropierea comunei constănțene Adamclisi, se află unul dintre cele mai importante vestigii antice de pe teritoriul României.

Ridicat la rang de ‘municipium’ sub conducerea lui Septimius Severus (193-211), orașul antic Tropaeum Traiani a fost construită în același timp cu Monumentul Tropaeum Traiani. În aceste locuri, în iarna-primăvara anului 101-102 d.C. au avut loc bătălii între Romani și Daci (aliați cu Sarmații).

Restaurată pe fundațiile unei foste cetăți de pe vremea lui Burebista, Tropaeum Traiani a fost cea mai mare așezare civilă romană de pe teritoriul Dobrogei, ea fiind locuită de familiile veteranilor care au participat la Razboaiele Dacice ale Împaratului Traian. A făcut parte din sistemul limesului ofensiv creat de Traian la Dunărea de Jos.

Orașul avea importante edificii publice și construcții civile, turnuri și ziduri de apărare din blocuri mari de piatră, străzi pavate cu dale de piatră și un sistem de canalizare. Orașul se află pe o prelungire joasă a dealului pe care a fost construit monumentul de care se leagă printr-o ridicătură de pământ îngustă. Platoul este înconjurat pe toate celelalte laturi de pante mai mult sau mai puțin abrupte, care constituie o protecție naturală. Suprafața totală are aproximativ 12ha.


Locație: Adamclisi, jud. Constanța.

– Tarif intrare: liber
– Program: 24/24
– Din București, cu mașina personală, am făcut aproximativ 2h30min.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s