Mănăstirea Plăviceni (Alunișul)

La 12 km de localitatea Beciu, pe partea stângă a Oltului, avem o mănăstire învelită într-o legendă mult prea importantă pentru a nu fi luată în seamă. 

În urmă cu aproximativ 10 ani, călugării dar și muncitorii de la această mănăstire, din pură întâmplare, au descoperit într-o groapă din curtea edificiului osemintele unui bărbat. Oseminte din care lipseau capul dar și clavicula și care erau învelite în straie domnești.

Diferite surse menționează că un test ADN a fost efectuat, altele nu, însă teoria împinsă de către acești călugări este că aceste oseminte aparțin lui Mihai Viteazul, nimeni altul decât domnitorul Țării Românești. Argumentele inițiale care susţineau teoria potrivit căreia osemnitele ar fi aparţinut lui Mihai Viteazul erau legate de faptul că Mănăstirea Plăviceni a fost ridicată de Doamna Stanca, că hramul este al Arhanghelui Mihail, dar şi faptul că din schelet lipseau capul, clavicula și coastele, ceea ce corespundea modului cum a fost mutilat Voievodul în 1601, după cum a precizat părintele Teoctist Moldovanu, stareţul mănăstirii.

Adevărat sau nu, această mănăstirea a devenit loc de pelerinaj pentru sute de oameni ce vin deja în pădurea de lângă satul Dudu, comuna Plopii-Slăvitești.


Locație: în pădurea de lângă satul Dudu, comuna Plopii-Slăvitești.

– Tarif intrare: liber
– Program: 24/24
– Din centrul Alexandria, cu mașina personală, am făcut aproximativ 1h30min.

One thought on “Mănăstirea Plăviceni (Alunișul)

  1. Pingback: Mănăstirea Dealu – Țara cu Balauri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s