De pe vremea când lupul era căţel şi spiritele împărţeau dreptatea…

Fraților,

Auzit-ați de-un Castel din Carpați? Pe dealul Cioaca Tăutului fuserăți? Ați trecut oleacă pe la Amfiteatrul de la Porolissum? Sau poate vreți să priviți fluviul Istru din Sucidava. La cetatea Tropaeum Traiani dacă ajungeți, o să vă pierdeți printre zidurile de apărare, podgoriile și broaștele țestoase dobrogene. Ca să știți.

No, acu’, un virșli și o licoare din Bucerdea Vinoasă merg de minune la casa sufletului. Oricând. Plus niște slană cu șeapă și-o felie de urdă din inima Carpaților, iac-așa ne făcurăm mari, ăi.

Io, nărod crescut la țară cu pasiune pentru locuri istorice, merinde din ograda bunicilor, cu zaibărul în poală și care se trezește cu piele de găină atunci când îl ascultă pe Argatu’ sau pe nenea Zamfir, no, zîc sî vâ arăt o droaie di cetăți, castele medievale, biserici fortificate și castre romane. Să vă plimb prin davele strămoșilor, să vă povestesc despre mitologiile românești și despre legendele cu mioare prefăcute în stană de piatră, să priviți Tezaurul istoric al României de aproape.

Pe scurt, vreau să împărtășesc cu voi această pasiune așa că o pusăi lată și de-o pagină acilea. Numa’ bună să creștem o comunitate frumoasă.

Așe să ne ajute Ăl di Sus.


Pe mine mă găsiți aici, aici dar și aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s