De pe vremea când lupul era căţel şi spiritele împărţeau dreptatea…

Fraților,

Auzit-ați de-un Castel din Carpați? Pe dealul Cioaca Tăutului fuserăți? Ați trecut oleacă pe la Amfiteatrul de la Porolissum? Sau poate vreți să priviți fluviul Istru din Sucidava. La cetatea Tropaeum Traiani dacă ajungeți, o să vă pierdeți printre zidurile de apărare, podgoriile și broaștele țestoase dobrogene. Ca să știți.

No, acu’, un virșli și o licoare din Bucerdea Vinoasă merg de minune la casa sufletului. Oricând. Plus niște slană cu șeapă și-o felie de urdă din inima Carpaților, iac-așa ne făcurăm mari, ăi.

Io, nărod crescut la țară cu pasiune pentru locuri istorice, merinde din ograda bunicilor, cu zaibărul în poală și care se trezește cu piele de găină atunci când îl ascultă pe Argatu’ sau pe nenea Zamfir, no, zîc sî vâ arăt o droaie di cetăți, castele medievale, biserici fortificate, castre romane, preparate și obiceiuri tradiționale din sufletul țării. Să vă plimb prin davele strămoșilor, să vă povestesc despre mitologiile românești și despre legendele cu mioare prefăcute în stană de piatră.

Pe scurt, vreau să împărtășesc cu voi această pasiune așa că o pusăi lată și de-o pagină acilea. Numa’ bună să creștem o comunitate frumoasă.

Așe să ne ajute Ăl di Sus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s